Стежками гурмана
Тераса "Чарівна тайстра"
Карпати… Край легенд, переказів і казок. Край таємниць, що криються у людях, у мові, у традиціях і в гостинності нашій…
Жив колись на березі Тиси косар, а працював він на лісових галявинах у горах. Йшов на цілий день, і турботлива газдиня збирала йому тайстру: пляшечку цілющої води, окрайчик хліба, кусень сала, головку часника і цибулину. Росяні трави мочили йому ноги, а він все косив, подивляючись на тайстрину. Коли сил вже ледве вистачало, сідав під стару смереку і розв'язував тайстру, їжа з якої і сил давала, і душу звеселяла, і настрій підіймала:
І знову махав косою неспинно, а око бігло до тайстри: перехопити б щось…
Косар знову присів на зарінок, розв'язав тайстру , а їжа вся ніби на місці. Чарівна тайстра наповнила її знову…
І так коли б косар не розв'язував тайстру, вона завжди була повна поживної їжі. Бо заслужила людина!
Наша «Чарівна тайстра» вважає, що гості її теж заслужили смачної і щедрої гостини, тому ми пропонуємо Вам до нас завітати
Сушениця та узварчик, а й ще вина повний погарчик
Винниця Мішко-бачія
Погарчик винця - до самого донця
Фурмінт
виготовлений виноробом філософом Карло Шош у селі Кідьовш Берегівського р-ну. Біле сухе вино 4-х річної витримки, жовтуватого кольору зі смаком меду і абрикосу.
Мерло
виготовлено Георгієм Параскою, науковцем і селекціонером, що вже кілька років веде курс «Виноградарство та виноробство» у Будапешті. Червоне сухе вино 4-х річної витримки, зі смаком трав і фруктів.
Медіна
від того ж винороба Георгія Параски, виноградники якого розкинулися на схилах вулканічних пагорбів у селі Бене. Червоне напівсолодке вино 5 річної витримки, що характеризується ефектним темно-малиновим кольором, своєрідним сортовим ароматом з легким мускатним відтінком . Вино 5 річної витримки.
Кагор
Георгій Параска виготовляє із трьох сортів французького винограду Каберне, Савіньон, Мерло – Свірак. Червоне десертне вино - 4,5 років витримки, у якому зберігаються всі корисні й цілющі властивості, густота і терпкість миндалю і чорносливу. Вино 4,5 років витримки.
Льодяне вино
одне з улюблених у Георгія Параски родзинка, гордість його підвалу. Біле десертне вино 4-х річної витримки виготовляється з сорту винограду «Мускат пелешкеї», з винограду який залишається до перших морорзів. Ніжного жовтого кольору зі смаком і ароматом мускату.Вино 4-х річної витримки.
Троянда Закарпаття
виготовлена виноробом у кількох поколіннях Карлом Шош у селі Кідьош Берегівського району. Біле десертне вино 4-х річної витримки золотисто-рожевого кольору, з бурштиновим забарвленням,з ніжним маслянистим смаком чайної троянди. Виготовлений із сорту Трамінер. Вино 4-х річної витримки.